Brandveiligheid

Adviesbureau van Rooij b.v. is gespecialiseerd op brandveiligheid, door onze 35 jarige brandweerervaring kunnen wij op een praktische wijze over brandpreventie adviseren.

Meer info »

Programma van Eisen voor sprinkler, RWA, brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Voor brandbeveiligingsinstallaties zoals een sprinkler, rookbeheersing installatie, een brandmeldinstallatie of ontruimings- installatie, is in de meeste gevallen een PVE vereist. In dit document wordt door een ter zake kundige persoon de uitgangspunten voor het ontwerp van de installatie vastgelegd. De brandweer en/of verzekeraar krijgen dit document ter goedkeuring aangeboden, en dient dan als basis voor het certificatie proces.

Wij verzorgen het opstellen van PVE's voor:

• Sprinklerinstallaties
• rookbeheersingsinstallaties
• brandmeldinstallaties
• ontruimingsinstallatie

Wij keuren de tekeningen van de installateur,begeleiden de montage en verzorgen de certificatie. Gebruiks- vergunningen worden in de regel pas afgegeven als de benodigde certificaten zijn verstrekt. Het is dus voor de ingebruikname van een pand van het grootste belang dat het certificatie proces voorspoedig verloopt.

Het certificeringstraject is volop in beweging. Zo mogen geaccrediteerde inspektie instellingen geen PVE opstellen om de onafhankelijkheid van de inspektie te waarborgen.